מחלות אוטואימוניות וטיפולי רפלקסולוגיה
"מי שנשאר לאורך זמן הוא לא החזק אלא הסתגלן" (דרווין)
סתגלן הוא אדם המסוגל להתאים עצמו לכל מצב, לזרום עם מצבים, להתגמש ולהתכופף כשצריך. דרך כפות הרגליים ניתן לראות עד כמה האדם גמיש וזורם בתחומים שונים בחייו. חוסר זרימה בחיים ובכלל יכול להוביל למערכת חיסון לא מאוזנת.
מהי מחלה אוטואימונית?
מערכת חיסון לא מאוזנת היא מערכת שנלחמת כל הזמן, נמצאת במצב הישרדות. בסופו של דבר נחלשת. מערכת חיסון שיצאה מאיזון עשויה לתקוף מערכות בגוף ולהוביל למחלות אוטואימוניות.
מחלה אוטואימונית כמו טרשת נפוצה, מערכת החיסון תוקפת את המיאלין במערכת העצבים המרכזית בגוף (אוויר). הפגיעה משפיעה על מערכת התנועה – חולשת שרירים, התכווצויות שרירים כואבות (אש), בעיות בשלפוחית השתן ובמעי, בצקות עקב חוסר תנועה (מים), חוסר שליטה בסוגרים, עייפות וקשיי הליכה (אדמה).
מערכת חיסונית בריאה ומאוזנת מתבטאת ביכולת הסתגלות לשינוי, בזרימה והגמישות בכל תחום בחיים.
איך ניתן לאבחן ולטפל במחלה אוטואימונית?
באמצעות איבחון בכף הרגל לפי ארבעת היסודות ניתן לדעת עד כמה האדם סתגלן, או בעצם, מאוזן. כל אחד מהיסודות נותן אינפורמציה בכמה מישורים לגבי מידת הסתגלנות של המטופל.
אדמה = מערכת השלד / עולם הצרכים הבסיסיים
מים = מערכת עיכול / העולם הרגשי
אש = מערכת נשימה ושרירים / עולם העשייה, דימוי עצמי ובטחון עצמי
אויר = מערכת העצבים / תקשורת ודפוסי חשיבה
בטיפול ע"י רפלקסולוגיה הוליסטית ניתן ליצור זרימה וגמישות ברמה הפיזית ובדפוסי ההתנהגות, לחזק את מערכת החיסון, לאזן את כל המערכות בגוף ולהקל על תסמיני המחלה האוטואימוניות. לדוגמא, באמצעות רפלקסולוגיה הוליסטית ניתן להחזיר גמישות לשרירים ולפתור בעיות של נוקשות בתנועה ונוקשות בחיים.
שאלה למחשבה, מדוע דווקא בעונות המעבר יש נטייה מרובה לחטף כל וירוס? מה זה אומר על יכולת ההסתגלות והזרימה שלנו?
אז אם אתם מרגישים שמערכת החיסונית שלכם חלשה בואו לשמוע מה יש לרפלקסולוגיה להציע עבורכם.
דברו איתי עוד היום!
רוצים להתייעץ? סובלים מבעיה גופנית או ריגשית? לא בטוחים מה הטיפול נכון עבורכם?
צרו קשר איתי ואשמח לסייע
מאמר באותו נושא
סוכרת ורפלקסולוגיה
"מוישה... כמה פעמים אמרתי לך, אסור לאכול בעמידה, זה ירד לך לרגליים" מוכר לכם? המשפט הזה מהדהד בראשי כל פעם שאני "חוטפת" משהו מהמקרר ואוכלת בעמידה. משפט מצחיק אבל לא כל כך רחוק מהמציאות, ביחוד כשמדובר בחולי סוכרת. אצל חולי הסוכרת, עודף הסוכר בדם גורם לפגיעה באפיתל...