"ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, שלא עשני אישה"
תפילת הבוקר של הגבר (מתוך תפילת שחרית)
איני יכולה שלא להצדיק את אותו הגבר בכל פעם שאני פוגשת בקליניקה שלי נערה הסובלת מכאבי מחזור חזקים ומצבי רוח משתנים המשבשים את שיגרת יומה, אישה בגיל הפוריות המתקשה להיכנס להריון, נשים בגיל 40+ המרגישות שגיל הבלות מתדפק על דלתן או נשים בגילאי 50+ הסובלות מסימפטומים של גיל הבלות (גלי חום, מצבי רוח, דלקות שתן, הפרעות שינה ועוד)
נשים – מי שאחראים לכל ה"בלגן" הזה הם חברינו ההורמונים. המערכת ההורמונאלית הינה מערכת של העברת מידע ותוכנית פעולה, באמצעות חומרים כימיים הקרויים "הורמונים". המערכת הורמונאלית מורכבת מבלוטות המפרישות הורמונים אל מחזור הדם. ביניהם ההיפותלמוס, ההיפופיזה, בלוטת התריס, יותרת התריס, הלבלב, האדרנלין.
על מה אחראית המערכת ההורמונלית?
ויסות - ניהול משק הנוזלים והמלחים בגוף
פוריות - הורמוני המין אסטרוגן, פרוגסטרון וטסטוסטרון
איזון - ניהול משק הסוכר באמצעות גלוקגון ואינסולין
גדילה - הפרשת הורמון הגדילה
מטבוליזם - ניהול חילוף חומרים ואיזון רעב ושובע
נשים עוברות שינויים הורמונאליים דרסטיים כמה פעמים במהלך חייהן, גיל ההתבגרות, הריון, לידה, לאחר לידה וגיל המעבר. ההורמונים האחראים על רוב השינויים בגוף האישה הם בעיקר האסטרוגן והפרוגסטרון המיוצרים בשחלות ובבלוטת האדרנל.
הורמונים אלו אחראים על מחזוריות הווסת של האישה כך שחוסר איזון הורמונלי עשוי לגרום לשינויים במחזור הווסת, בעיות פוריות, מצבי רוח, עצבנות, כאבים בבטן תחתונה, כאבי ראש, מפרקים, בעיות במערכת העיכול, פצעי עור ועוד.
נשים רבות סבורות שתופעות אלו הן מנת חלקה של כל אישה.
אז זהו שלא!
למה המערכת ההורמונלית משתבשת?
העידן המודרני מביא עמו קצב חיים מהיר, שעות שינה מועטות, לחצים ומתחים פיזיים ונפשיים ובעיקר הנשים (ויסלחו לי הגברים) נאלצות להתמודד עם שינויים ול"ג'נגל" בין עבודה ומשפחה. יכולת ההתמודדות וההסתגלות לשינויים הרבים בקצב החיים עשויה להשפיע על האיזון ההורמונאלי.
מבחינה פיזיולוגית, ההיפותלמוס, "אם כל הבלוטות", היא השולטת על ייצור ההורמונים. ההיפותלמוס מגיבה לשינויים כמו מצבי דחק (הילחם או ברח), רמות שומן בגוף, מזג אויר, רמות תאורה, חום וקור ומפרישה או לא מפרישה הורמונים בהתאם.
מבחינה הוליסטית, המערכת הורמונלית קשורה לוויסות, איזון, צמיחה והתפתחות באופן הרמוני עם עצמנו ומול הסובבים אותנו. עד כמה אני מממשת את רצונותיי, את כישרונותיי, עד כמה אני נאמנה לעצמי מול הסביבה. האם התקשורת שלי עם עצמי ועם הסביבה מאוזנת?
ניקח לדוגמא נערה בת 17 שהמחזור החודשי מגיע אחת לשלושה חודשים, סובלת מנפיחות בבטן, עצירויות, שינויים דרסטיים במשקל הגוף ובזמן קבלת המחזור סובלת מהתכווצויות חזקות בבטן תחתונה. היא נמצאת בתקופה לחוצה מבחינת הלימודים, נלחצת מכל שינוי קטן בתוכניות, לא מוצאת את עצמה מבחינה חברתית, קושי בתקשורת מילולית, מפחדת להביע את עצמה, מאוד כישרונית אבל חסרת בטחון.
או לחילופין, אישה בת 40 שהרגישה שמשהו הופר באיזון ההורמונאלי אצלה בחודשי הקיץ. התמרון בין ילדים בחופשה, לעבודה, גרם ללחצים בלתי פוסקים, שעות שינה מועטות (כי צריך להספיק…), תסכול, אין זמן לזוגיות, התקשורת מתנהלת בדואר אלקטרוני כי לא מספיקים לדבר ו…אופס, המחזור מפסיק להגיע.
מה ניתן לעשות?
בעזרת טיפול ברפלסולוגיה הוליסטית ניתן לשפר ולאזן את התקשורת בין הבלוטות ההורמונליות וליצור זרימה טובה יותר.
הדבר נעשה בעבודה על האזורים המקבילים בכף הרגל לבלוטות ההיפותלמוס, ההיפופיזה, התריס, האדרנל והשחלות. בטכניקות עבודה מתאימות למקרה הספציפי, אפשר להוריד את רמת הסטרס בגוף וללמד את הנערה או האישה לזהות את מוקדי המתח בגופה וכיצד להרפות אותם עצמאית.
הרפלקסולוגיה ההוליסטית מטפלת גם ברבדים הרגשיים והמנטליים, כך שניתן לחזק את הדימוי העצמי והביטחון העצמי, את יכולת התקשורת (עבודה בנקודת הגרון ובלוטת התריס) ואת יכולת הזרימה עם מצבים שונים בחיים.
אם את מרגישה שחייך יצאו מאיזון בואי לשמוע מה יש לרפלקסולוגיה להציע לך. אני מזמינה אותך לחוות איך ניתן לחזור לאיזון הורמונאלי, לתקן את התקשורת ולהשיב את הזרימה והרמוניה לגוף ולחיים ללא שימוש בכימיקלים.
דברו איתי עוד היום!
רוצים להתייעץ? סובלים מבעיה גופנית או ריגשית? לא בטוחים מה הטיפול נכון עבורכם?
צרו קשר איתי ואשמח לסייע
מאמר באותו נושא
יצירת חיים מההיבט הרפלקסולוגי
באחד מביקוריי בבית החולים, עברתי ליד מחלקת IVF (המחלקה להפריה חוץ גופית). חדר הקבלה היה מלא עד אפס מקום. זוגות, זוגות ללא הבדל בין מין, גזע ודת, ישבו דרוכים ומלאי ציפייה כשמטרה אחת לכולם - יצירת חיים חדשים. למה יש קושי להיכנס להריון? כרפלקסולוגית, עבדתי עם מספר נשים...