הכאב – מכשול או הזדמנות?
היה היה מלך שביקש לבדוק את אופי נתיניו. לשם כך הוא הציב אבן גדולה באמצע אחת הדרכים המרכזיות בממלכה, הסתתר וצפה בתגובות.
חלק מהעוברים ושבים נתקלו באבן התעלמו והמשיכו בדרך חלופית. חלק אחר עמדו ליד האבן והאשימו את המלך שאינו דואג לפינוי מפגעים משבילי הממלכה וחזרו על עקבותיהם.
לבסוף, הגיע איכר. כשראה את האבן הגדולה, הניח את שקיו והזיז את האבן כדי שיוכל להמשיך הלאה. להפתעתו גילה מתחת לאבן, שק מטבעות.
המסקנה: מכשולים אין לעקוף! עם מכשולים יש להתמודד כי כל מכשול בדרכך הוא הזדמנות לשפר את מצבך.
מכשול מול הזדמנות:
מכשול:
מכשול בחיינו יכול להתבטא בכאב פיזי, מגבלה ,מחלה, עייפות, מצבי רוח שמרמזים לרוב על חוסר איזון בחיים.
נכון, אפשר להתעלם מהכאב, לבלוע כדור ולשכך את הכאב. אבל חברים, הכאב הוא רק איתות.
הכאב או המחלה רוצים לומר לנו שהדרך בה אנו מנהלים את חיינו, או משתמשים בכישורינו, ויכולתנו אינה נכונה לנו!
הזדמנות:
הכאב נותן לנו הזדמנות להבין מה הגוף רוצה לומר לנו באמצעות הכאב, להכיר בדפוסי ההתנהגות המפריעים לנו בחיים ולגייס את מקורות הכוח (הכישורים והיכולות) שלנו כדי לעשות שינוי בחיים.
איך ניתן לאבחן באמצעות רפלקסולוגיה?
כרפלקסולוגית הוליסטית מתפקידי לשקף למטופל את היכולות שלו (הפוטנציאל עמו הוא נולד) ולבדוק מהם הגורמים המפריעים ליכולות הללו להתממש (האם זה פחד, אורך חיים, חינוך או הרגלים).
במילים אחרות, תפקידי להצביע על המכשול שמפריע לפוטנציאל להתממש ויוצר אצל המטופל תסכול שיכול להתבטא בגוף בכאב, עייפות או מחלה. זיהוי הפוטנציאל הבסיסי ודפוסי ההתנהגות שיצרו את הכאב נעשה בעזרת איבחון כף הרגל.
לדוגמא: בחורה שהגיע בעקבות כאבי גרון כרוניים, ליחה ותחושה של "גוש" בגרון. כפות רגליה שיקפו חוסר איזון ביכולת התקשורתית המילולית, חוסר ביטחון, דימוי עצמי נמוך, תסכול ופחד. הגרון הוא האיבר שמאפשר לנו את הביטוי המילולי, הליחה מצביעה על אלמנט רגשי שמפריע לביטוי (זוכרים את הסלע? המכשול?).
מסתבר, שפלאי הטכנולוגיה (מיילים ומסרונים) אפשרו לה לעקוף את בעיית התקשורת אבל יצרו ריחוק חברתי. גם מעמדה כמנהלת מחלקה נפגע (קושי להביע את עמדותיה בישיבות צוות).
בתחילת הטיפול ראינו שהתגובה האוטומטית שלה לפחד, לחץ, תסכול, הייתה לכווץ את שרירי הגרון. שרירים מכווצים אינם מאפשרים זרימה תקינה של דם, לימפה וחומרים שהגוף זקוק להם לתחזוקה תקינה. תחזוקה לקויה יוצרת כאב, דלקת ומאוחר יותר, מחלה.
איזון האלמנטים הרגשיים וחיזוק האלמנטים התקשורתיים העלו את הביטחון העצמי וכמובן גם את הדימוי העצמי מה שאפשר לה להביע את עצמה מילולית יותר ויותר (להלן ההזדמנות) וראה זה פלא, הליחה נעלמה וה"גוש" בגרון ירד.
אז בפעם הבאה שתתקלו במכשול חפשו את ההזדמנות.
דברו איתי עוד היום!
רוצים להתייעץ? סובלים מבעיה גופנית או ריגשית? לא בטוחים מה הטיפול נכון עבורכם?
צרו קשר איתי ואשמח לסייע
מאמר באותו נושא
לפני שריטלין לוקחים את האוזניים בודקים
אם ילדכם סובל מדלקות אוזניים חוזרות או הצטברות נוזלים, שמיעתו רחוקה מלהיות חדה וטובה. חשיבות האיבחון הנכון ילד ששמיעתו עמומה מתקשה לשמוע הוראות ולכן לא מגיב להן, רעשים חזקים וצלילים צורמניים עשויים לגרום בהלה וכמנגנון הגנה הילד מתכנס בעצמו כמו בתוך קונכייה. במקרים...